Què entenem per tecnologia de suport?


Entenem per tecnologia de suport tots aquells recursos que ens permeten apropar als alumnes al seu entorn i donar-los les eines específiques perquè el puguin modificar. Hi ha dues tipologies d'ajuts tècnics: - els que ajuden a l'alumne a accedir i participar en la informació i la comunicació (sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació, sistemes d'accés a l'entorn informatiu i comunicatiu de l'ordinador...) - els suports físics que permeten a l'alumne accedir a l'entorn proper i remot (adaptacions físiques d'aparells, ajudes per a la mobilitat, sistemes d'accés a l'ordinador, sistemes de control d'entorn...).


A l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas de la Fundació AMPANS, fa temps que estem treballant en la introducció de la tecnologia de suport en les activitats quotidianes dels alumnes amb necessitats educatives especials, per tal que en puguin gaudir i participar activament. Aquest és un camí que ens agradaria fer amb totes aquelles escoles que sabem que estan treballant amb les mateixes eines i les mateixes expectatives i il·lusions. És per això que us convidem a participar en aquest blog aportant les vostres experiències i iniciatives, i tots aquells projectes que, a vegades ens semblen esbojarrats, però que són viables si hi posem entusiasme, alegria i esperança.

CONTACTE:

Gemma Estruch: gestruch@ampans.cat
Rosalina Reñé: rrene@ampans.cat

divendres

JUGUEM AMB... joguines adaptades!

Una joguina adaptada és una joguina convencional, amb una o dues entrades adaptades (jacks) perquè puguin ser accionades mitjançant un commutador.

Els nens i nenes amb alguna discapacitat poden requerir un suport per a l'accés per tal de poder jugar amb una nina, un scalextric, per passejar un gosset de peluix... La tecnologia de suport permet aquest tipus d'adaptació i fa possible que qualsevol infant, siguin quines siguin les seves necessitats, pugui jugar amb les joguines dels reis mags o amb el seu regal d'aniversari, per exemple. A les estones de lleure de l'escola, els i les alumnes disposen d'algunes joguines adaptades que activen, tant sols, amb un commutador!!
Enllaç Juguem amb l'Scalextric

                    


Imatges de la web de B&J Adaptaciones